När är man kär ?

När ........när........när ? och hur känns det ?      jaja vi kvinnor vet ibland inte uppåt eller neråt....... när våra hormoner känner si ena dagen o så andra dagen

Kärlek är en känsla som präglas av en stark ömhet och tillgivenhet. Kärlek känneteckans av en vilja att ge villkorslöst till någon. Visste inte att den sk romatiska kärleken är en mer konkret åtrå.

Skillnaden på Kär och förälskad då?????????????? maaauhaaaaaaa    

Förälskele kallas den intesiva inledningsperioden av ett kärleksförhållande, att bära kärlek eller förälskelse som inte är besvarad av motpartnern kallas olycklig kärlek........ den HAR vi alla träffat på..... eller hur ?

Kärlek skulle kunna definieras i olika fyra former:

Eros Huvudartikel: Eros (gud)

Eros är en kärleksgud i den grekisk mytologin, och symboliserar den romantiska och lidelsefulla kärleken, kärleken som aldrig mognar och växer upp. Eros motsvarighet inom den romerska mytologin är Amor, även kallad Cupido. Eros gestaltas symboliskt ofta som en bevingad barngestalt – en erot, även kallad amorin eller kupidon.

Agape  Huvudartikel: Agape

Står för den förutsättningslösa kärleken, den självutgivande formen av kärlek och har ingen sexuell underton. Agape står också för hur (den kristna) Gudens kärlek är gestaltad i relation till människan, och hur människor ska älska Gud och varandra. Den latinska motsvarigheten är Caritas; den oegennyttiga kärleken uttryckt i handling.

Philia  Huvudartikel: Phili

Står för syskonkärlek (utan erotisk eller sexuell underton). Philia är ett begrepp för kärleken till sina släktingar, blodsbandet. Se även platonsk kärlek, vänskap.

Libido Huvudartikel: Libido

Är den sexuella och fysiska kärleken, vår könsdrift. Sigmund Freud benämnde den energi, livsdriften, människan fick ur sin könsdrift med det latinska ordet lLibido. Motsatsen och komplementet till libidon var enligt Freud dödsdriften, Thanatos. Thanatos är aggressionen, den självdestruktivitet som vänds utåt mot andra.

 

...... Men det finns oändligt med ord som beskriver hur det känns när man är förälskad/kär........ hör det lite titt som tätt.....och med ett djupt suckande.......... är jag ju glada för deras skull........ men ja dååååååååååååå ?Funderar skarpt..... finns de någon där ute för mig oxå? ( ja ja jag är gift...... men ...... lättar på mina tankar....mina behov...... näee inte de behoven *skrattar*)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0