Språksvårigheter

En sak som jag funderar lite över.............. Inget illa menat åt någon nu........
men kommer en Finlänader till Åland, tror de att vi kan finska, ibland bemött väldigt otrevliga "finnar" som kräver att få sin service på finska ...... lite jobbigt detta....... för jag kräver Inte att få service på svenska om jag åker till Finland...... utan man försöker ta det på engelska......... likaså gör man på denna ö....men neeeeeeeeh det verkar vara helt omöjligt.......
och får en utskällning....... visst jag kan en heldel finska och försöker anstränga mig.......... så man kan kommunicerar..... men sen finns det vissa undatag, som helt enkelt vägrar att prata på engelska eller svenska........ och det är otrevligt NÄR man gör allt och lite till........ för att få våra finska gäster att trivas...... men när de inte varken vill eller bryr sig, utan de tutar och kör med att få service på deras språk, bara för att vi tillhör Finland..... *suuuuuuuuuuuuck*

Nalle PuhNalle Puh drink ??????? Ja det låter som en barn dricka........ men denna drink ska inte barn dricka.......
                                                                                      Svenska mått
2 cl Banan likör                                                           3 cl Banan likör
2 cl Cacao likör ( eller kahlua)                                 3 cl Cacao likör el Kahlua
isbitar och så fyller man glaset med mjölk

I Finland får man endast laga groggar på 4 cl sprit....... de enda landet i hela världen som har dessa starka regler....

Jungfru

Jungfrun (23:e augusti- 22:e september)

 

Hos jungfrun är jordens element kombinerat med den föränderliga kvaliteten och planeten Merkurius. Detta ger möjlighet till att kombinera det jordiskt praktiska med föränderlighet och kommunikativa faktorer. Detaljarbete, kritiskt arbete och förmågan att förstå hur saker fungerar faller därför naturligt för honom eller henne. Att kombinera teori och praktik är en värdefull egenskap.

Jungfrun besitter även egenskaper som traditionellt och trångsynt tillskrivits kvinnor, därav namnet. Hon eller han är nämligen blyg och håller sig gärna i bakgrunden. Hygien och hälsa är också mycket viktigt, ofta på gränsen till pedanteri.

Hos jungfrur tycks det finnas ett behov av att hjälpa andra. Ibland kan denna drift tyvärr gå till överdrift och de kan lägga sig i andras affärer för mycket med kritik och förslag till förbättringar. Jungfrun kan ibland te sig obegriplig, gåtfull och motsägelsefull, men detta gör ju henne bara mer åtråvärd.

Element: jord Kvalitet: föränderlig Polaritet: negativ
Nyckelord: Merkurius, urskiljningsförmåga, kritiskhet, hälsa, precision, detaljer, kritik, metallen guld och onsdag.
Positiva karaktärsdrag: analytisk, rationell och logisk.
Negativa karaktärsdrag: besvärlig och överkritisk.
Människokroppen: matsmältningen och inälvorna.


Ja, alla kanske någongång läst vad som skrivs om just dig i ett horoskop?

Vem kom på tanken att knåpa med något sånt ? Men någon blev rik på detta...... synd att de inte var jag *skrattar*

Men visst läsa kan man, men tro på vad horoskopet säger ? Njaeeeeee... en liten liten del stämmer..... men mycket dit plockat från en tom hand.......

 


Kinesiska horoskopet - mittFödd år 1965 september den 5:e hamnade jag som jungfru hos ormets tecken i det kinesiska horoskopet :)

Romantik och charm det är ormen, djupsinnig och lite mystisk.
Kärlek för det fina i livet och litar på sig själv och har sällan fel.
Tur med pengar och ska inte spela, när ormen gjort ett misstag, upprepas inte detta igen.
De gömmer sina sanna känslor väl

Vad beträffar kvinnliga Ormar är deras skönhet inte nödvändigtvis av filmstjärneslag. Undersöker vi henne centimeter för centimeter finner vi kanske att hon är en smula för mager, en aning för bred över höfterna, eller så skulle det inte skada om hennes näsa var en bråkdel kortare.( läs här..... nu kom min sk häx näsa in i bilden igen.... shiiitttt)

Men detta är bagateller och i stort sett är den kvinnliga Ormens proportioner perfekta och hennes uppenbarelse är minst sagt bedövande och förtrollande. Ormkvinnan är, oavsett vilken form och storlek hon i övrigt har, alltid utrustad med små, utsökta händer, underbar hy och förföriska ögon, med vilka hon nyfiket kisar in i själen på alla hon möter, och som klara och strålande speglar hennes djupa sinnlighet.

Men skulle du känna dig dragen till denna så grant utsmyckade sexbomb, så lyssna först till den varning som kineserna utfärdar. Så fort en Ormkvinna fått dig i sitt våld så släpper hon dig aldrig, aldrig, aldrig... (Detta stämmer inte.... jag e inte sån) Det Ormen äger släpper hon aldrig ifrån sig frivilligt.( så här hård och stygg är inte jag)

Därför är det kanske inte så konstigt att Ormar ofta har magbesvär! Precis som sin avlägsna kusin Draken lider Ormen av konstant dålig hälsa och hennes nervsystem är det ömtåligaste man kan tänka sig. Kanske är det därför som Ormen har en så stark intuition. När allt kommer omkring har ju nervsystemet sitt centrum i magregionen och varje chock får därför omedelbara effekter på magen.(detta stämmer..... har opererta bort ca 15-20 cm av tarmen..... för haft problem ända sen liten tös...... och är jag nervös eller orolig......märks det i magen)

Vid sidan av sin förmåga att förhäxa och ta någon i besittning, har Ormen också - för att uttrycka det milt - en högst personlig moraluppfattning. För oavsett hur stadgat och hederligt en Orm än må uppträda under sina senare levnadsår, finns det inte en enda gift eller ogift Orm som inte haft en eller flera affärer vid sidan om. ( ja det stämmer mycket bra, ormar e trogna varelser ) Men det är lönlöst att klandra en Orm för hennes usla moral, hon har ett helt annat moralbegrepp än vi andra. Precis som Draken använder Ormen sin sexualitet som en del av sin livskraft, ( ja dags att bli generad) som en handling med vars hjälp hon upptäcker sig själv. Ormens kärlek är ofta av det själviska, bindande slaget, och vad du gör stå aldrig i vägen för en förälskad Orm. Finner hon sig bedragen slår hon blixtsnabbt tillbaka. Försök inte gömma dig, för hon hittar dig ändå alltid. Ljug och hon märker det genast. Ta henne för idiot och hon blir trolös. Och glöm inte att Ormar är långsinta och tar den mest gruvliga hämnd. ( jag tar aldrig någon hämnd) Det påstås att Ormens blod är kallt, men tro mig, det är kokhett.

Ofta yttrar Ormen saker och ting utan att ha en aning om varför eller vad hon menat med det.( ja detta händer och jag fattar mig inte på mig ibland) Det är som om hon styrs av någon inre okänd makt. Men vad än källan är till hennes förunderliga skarpsinne, råder det inget tvivel om att det är det som ligger bakom hennes dragning till det andliga och övernaturliga. Ormar har förmåga att omfatta ett vitt spektra av filosofiska och religiösa tankegångar och anpassar sig lätt till det religiösa livets passiva och meditativa natur.

Vad det än må bli av henne, och vare sig hon blir det genom ett överflöd av rikedom eller skönhet, eller som ett resultat av något romantiskt möte, så vet Ormen sitt värde och värderar det högt. I Ormens väsen finns något privat, nästan hemligt, men hon är alltid beredd att tala ut och diskutera saker om hon blir tillfrågad. Hon är inte den som bara babblar på, utan hon väljer sina ord med omsorg och uttrycker sig med en välartikulerad, precis och behaglig röst. Ormarnas rena röster gör att de ofta blir sångare.( sjunger som en skata....)

Ormen är synsk, något som kan vara lika uppseendeväckande som användbart. Ormar har sinne för humor och kan, med sina ofta kvicka och observanta inlägg, blåsa liv i vilket sällskap som helst. ( ja jag har alltid gillat att göra andra glada) Ormen använder sig av sin humor i umgängeslivet, dels för att vinna beundran, dels för att avväpna dig. Ormen vet mycket väl att om hon bara kan få dig att skratta så utgör du inget hot mot hennes dröm om ett fridfullt och meditativt liv. Och skulle hennes skämt inte gå hem, kan den kvinnliga Ormen alltid kompensera det genom att knäppa upp ytterligare en knapp i blusen.

Det kinesiska ordet för orm - hsien - kan betyda både lat och avslappnad, men det är ett misstag att kalla Ormen för lat. En hoprullad orm under en sten kan mycket väl vara avslappnad och inte lat. Ormar är inte mycket för att jäkta omkring och de behöver vila ordentligt efter att ha ätit, älskat, ja, efter praktiskt taget allt de sysslar med. Och på vintern ligger de förstås i ide. Men i det stora hela är Ormar hårt arbetande varelser och långt ifrån lata. När de väl en gång förpliktat sig gentemot sin familj, sin älskade eller sitt företag, sliter de som få andra för att nå sitt mål. Och låt er inte luras av att Ormen verkar reagera långsamt, det är när hon ligger där orörlig, som hon är som mest mentalt aktiv. Det är då hon tänker, smider ränker och planerar nästa drag. (ja sant ) Ormens tankeverksamhet är ständigt igång och när hon handlar går hon mycket grundligt tillväga. (japp) Ormar arbetar på de mest udda tider.(jasså det är därför jag arbetar när andra sover... *flin*

Ormar avskyr våld och kan bara tänka sig det i yttersta nödfall. Och inte behöver någon som är så vacker och charmig ta till knytnävarna för att lösa en tvist. Vilket är ytterligare en av anledningarna till att kineserna värderar Ormen så högt.Manlig/kvinnlig Svartsjuka


lite svartsjuka är gulligt, tycker jag....... för även om detta nu låter lite knasigt......... men mannen ska nog vara lite svartsjuk....... det är bara ett gott tecken på att man är älskad


Svartsjuka kan beskrivas som en spontan känsla som är svår att övervinna, inte ens med förnuft. I första hand har den sin grund i en personlig osäkerhet och en dålig självtillit.
Men svartsjukan kan ha många orsaker och samband.
En svartsjuk människa saknar förtroende, betvivlar den andres trohet och är rädd att mista den hon/han älskar.
Den svartsjuke känner sig ofta värdelös och tar på sig skulden när han/hon blivit sviken för en annan.
Mäns svartsjuka, och beteenden hos män som hindrar kvinnor att ha kontakter med andra män, är alltså ett beteende för att säkerställa att mannen verkligen är pappa till sina barn och därmed för sina gener vidare.
De män som inte är svartsjuka, kanske inte lyckas föra sina egna gener vidare.

Förtroende är grundpelaren och det allra viktigaste i ett förhållande. Den som har förtroende, tvivlar inte.
Ett förtroende kan byggas upp genom samtal. Om du upplever svartsjuka själv kan det vara din räddning att försöka tala om det som ditt problem.
Det troligaste är att din partner kan förstå dessa känslor hos dig och känna igen dem hos sig själv. Man bör inte sätta detta uppbyggda förtroende på spel genom att t.ex. göra den andra partnern svartsjuk med avsikt, för att sedan kunna lägga beslag på honom/henne ännu mer.
Om ni inte kan tala om problemet kommer du förmodligen att försöka kontrollera och dominera din partner och därmed förstöra hans eller hennes möjligheter att respektera och älska dig. Kärleken och vänskapen blir då en maktrelation.
Du blir sannolikt antingen övergiven eller får leva med en underkuvad slav såvida inte din partner har en ovanlig styrka och generositet.

När flickvännen inte längre är intresserad av att ha sex med dig kan det naturligtvis bero på att hon är överarbetad, men varningsklockan säger ändå att något kan vara fel i er relationen, prata mera med varandra......

5 tecken på sjuklig svartsjuka
Din partner ifrågasätter ständigt var du har varit när du kommer hem en timme för sent.
När du är på jobbet ringer han eller hon dit för att kontrollera att du verkligen är på plats.
Du upptäcker att din partner läser din almanacka och letar igenom dina personliga saker.
Din partner vill veta allt om dina tidigare sexuella relationer. Så fort ni möter någon av motsatt kön på stan bombarderas du av frågor om ni har haft sex.
Din partner tillåter inte dig att träffa dina vänner ensam, och du får inte ha kontakt med någon som din partner inte känner.

Gift eller sambo

2007 07 24
Spelar det någon roll????? Nope ! Det spelar ingen roll, kärleken ÄR det viktigaste !

Förr i tiden var det nästan ett måste, att man skulle vara gifta om man ville ha sex eller skaffa sig barn, i dagens läge gifter sig folk höger och vänster...... lika många skiljer sig......... själv har jag vart tillsammans med min make sedan 1981, vi gifte oss 1987 då först födde va på väg och tror inte vi hade gift oss då ännu om vi inte hade lyssnat på hans mor och far........
Men den saken vet man inte nu .... men det vart så nu........ och vi gifte oss i Statens ämbetshus, min make är inte skriven i kyrkan och fick då inte heller gifta sig där....... jag va i 9 mån och så sprick färdig och vacker *asg* neheeeee....... stor som ett hus och min mamma hade sytt mammabröllops klänning..... inte alls min drömbild av ett giftemål......
inte ens någon stor fest.... jag orkade inte ens arrangera något större....... och fick inte heller stöd, så jag liksom bara fixade någonstans att dricka kaffe och äta tårta..... en helt vanlig tjinuski tårta hade de lagat åt oss, där vi bokade rum..... vilken besvikelse o något jag aldrig kommer att glömma....... och får bara små luddiga tankar att det kanske aldrig va meningen att vi skulle ha gift oss, allt verkade bara gå emot oss......... Jag blev inte buren över tröskeln *skrattar* men va juh tung som ett berg..... hade jag blivit det om jag inte vart gravid?????? saken är den att jag misstänker att jag hade inte blivit lyft över tröskeln om jag hade bett om det .....jo...... Nåja då var vi båda rätt så omtumlade....... gifta...... första bostad...... snart föräldrar...... allt på en gång..... *suck*

Men det hade varit samma sak om vi enbart hade varit sambon........ är jag säker på......:)

Men livet rullade vidare........ son nr 2 kom till världen 1990 och vi flyttade till en annan lägenhet...... på mark nivån......

under tiden mellan son nr 1 och 2 flyttade vi hit ut till Jomala........ och son nr 3 anlände..........
hade då redan börjat jobba på Hotell Arkipelag, jobbade 23-06, hemma skötte jag våra små barn, städade, lagade mat....... ja istället för att rabbla upp , så menar jag att jag gjorde allt..... de ha jag alltid gjort.........

nu flyttade vi en gång till och precis i sista mån när dotter nr 1 låg i magen köpte vi oss vår lilla gula villa.........
och för att jag skulle få äga huset måste jag skriva över mig till finsk medborgare och anhålla om Åländsk hembyggds rätt......... ääähhhh....... varför kan man inte få vara svensk medborgare och äga något på Åland?

Under mina nu, 21 år som gift....... kanske man ibland sitter och funderar.......... varför försvinner "allt" efter ett tag?
Jag har kämpat i flera år....... kanske 10.... ja jag vet, säg inget...... men har gjort allt i min makt..... för att rädda mitt äktenskap...... eftersom det bara kraschar hela tiden....... strider rätt mycket nu för tiden.... eller inte direkt strider, men åker i luven på varandra....... och denna bit har det absolut ingen effekt vare sig man är gift eller sambo..........

Som gifta får man mest rätten att ha samma efternamn som maken...... eller som vissa gör nuförtiden........ de tar både deras och makens efternamn....... blääääääeeeeee......... vart tar alla traditioner vägen ? Där skulle jag avböjja mig tvärt..... eftersom jag anser att om man gifter sig, så är det för mig en självklar sak...... att man tar makens efternamn.....
i mitt eget fall blev det inte så stora förändringar........ från Karlsson till Jansson  ( hade inte behövt gift mig för att heta Jansson...... *fniss* min mamma hette Jansson innan hon gifte sig med pappa...... )

Men denna lycka som gift........ man bär en vigselring och får makens efternamn........ det e allt ? eller ?
det är så här många funderar eller tycker..... att de inte tänker gifta sig....... men alla tycker olika...... och kärleken är faktiskt viktigare än att vara gift .

Jag e gift....... men skulle nog kunna gifta mig igen........( men inte alls några sådana planer )

Irish CoffeéIrish Coffeé - det är en drink som passar i alla lägen och var som helst......
fast jag dock föredrar att ha en mysig hemma kväll och smutta på en Irish Coffeé :) det e som den är goare när man gör den hemma..........

Men pröva......... Bailys coffeé * slurp* Ja, endel kallar denna drink för en typsik "kärring drink".....

4 cl Bailys , fyll upp med varmt kaffe o toppa med grädde....... voliá

Häxa eller inte ????

Häxor......... finns de eller inte ?

Har någon sagt åt dig...... att de tror du är en häxa? ( tillägger ingen behöver känna sig träffade eller skyldig)

Det hände mig........ lite märkligt, fick inte veta varför personen trodde det....... det stör mig lite smått..........men på ett
nyfiket sätt......... varför ?
.... de e ju något man "slänger ur sig" utan att mena något illa med det......
( måste skriva detta, så en viss herre man inte behöver bekymmra sig om jag tog illa upp, för det gjorde jag inte..... , men fick ett ideén till bloggen )
( ordet "stör" är bara mitt eget "jag"..... ärligt så uppfattar jag min egen näsa (som jag fått av farmor) att den ser ut som en häx näsa......) den ska fixas...... :) inte lätt när vi kvinnor har komplex för våra utseende *S* Vi borde vara glada åt våra kroppar, men vi kvinnor har detta "felet", även fast jag inte gillar min näsa...... är jag nöjd och älskar mig själv.....

Kanske jag ÄR en häxa? *skrattar* sådana fall en väldigt snäll sådan.... bara liten och mjuk som en misse .... *kuuurrrr puuurrr*

Lite vad jag plockade från nätet:
En häxa är en person som tros ha övernaturliga, magiska krafter.

Gud som vet allt och ser in i framtiden förmedlar övernaturlig kunskap åt människor. När han gör det kommer Kristus i centrum. Gud får äran. De övernaturliga inslagen i kristendomen gör alltså att människan får lättare att tro på Jesus under livets alla förhållanden.

Med häxkonster och ockultism är det precis motsatsen - människan hindras från att kunna tro på Jesus.


dessa bilder passade bra........... som togs 2007 , Halloweeeeeennnnnnnn :)

Må bra & va rädd om sig självVi skall älska oss själva - Det är a-ö för våra själar !

Hur mår du?
Mår du bra, sover ordentligt? äter nyttigt och ordentligt?

Jag älskar mig själv......... jag mår bra, japp, ärligt med handen på hjärtat........ min själ mår braDe som känner mig........... undrar nog om jag hinner sova eller om jag hinner tänka på mig själv....

Fick denna fråga nu i dag igen, av min absolut bästis på nätet...
Om jag tänker tyna bort helt......... är det inte viktigare att sova än sitta här på bloggen ?

Klart det ÄR viktigt att sova, det är så vi människor laddar batterina......... I know :)
Jag sover....... som en stock.... och ihop kurad som en katt ( säger dottern), ett tecken på att jag njuter av min sömn......
men kan däremot säga, att jag inte behöver så mycket sömn........ är inställd som nattuggla......... som kan vila o njutaaaaaaaaaaaa............. och är alltid rädd och mån om mig....

Vi människor är inställda på att sova en viss tid........ endel de måste sova 8-10 timmar, för annars orkar de inget........
Detta stämmer om man är inställd på detta "måste".
Tillägger, att jag var på en föreläsning, där temat var barn & trötta föräldrar, det var väldigt intressant.
Där sade även mycket hur olika beteende framkommer på barn och oss vuxna, märkligt.......... att när han förklarade, så stämmde det in rätt bra............

Jag........ klarar mig hur bra som helst på 3-4 timmars sömn......... och kan gå på hela dagen & kvällen........ om det behövs...... men vet mina gränser........ att INTE slita ut mig och det bästa av allt är att jag har lärt mig att säga ifrån och tacka nej........ till mera jobb......... *skönt*

Pina ColadaMin absolut favorit dricka.............. särskilt den med äkta kokosmjölk o grädde.........*muuuuuuuuuuuuuuuums*

3,5 cl Ljus rom 4 cl vodka
1,5 cl kokosmjölk 1,65 cl Kokosmjölk
6 cl Ananasjucie 6 cl Ananans jucie
1,5 cl grädde ( denna blandning e oxå helt mumsiger)

skakas i en shaker.............

lägg is i glaset och fyll glaset

    
    
    
    
    
    
    
   

Ögat ser fel iblandFå inte fel uppfattnigen om missen nu.............. :)
jag gillar........ rent utav älskar bilder med halv nakna killar......... särsklit de utan nedre del o ansikte....
de är vackra att se på........ otroligt vackra.....

Men det är inget måste för "kärleken" att partnern skall ha dessa muskler eller tvättbärda.....
våra ögon ser mycket vackert.......... men kroppen är inte något man kan "falla" för......... ja meeeh tänk dig själv.......
du träffar en kille, snygg välformad kropp....... och tvättbräda på magen...... en ahaaaaaaaa *wow* kanske ögat snabbt säger...... och man e "körd".......... man manipuleras av den manliga skönheten, men ofatst saknas det där lilla exktra som vi kvinnor behöver.......... så va inte så snabb i vändningarna när du ser ....men bli inte blind kvinna!

Våra kroppar är bara ett utseende............. Det är djupet hos en kille/man man skall gå efter..... han behöver kunna ge dig mera än hans kropp..... det är inte den du ska älska........ även männen behöver älskas med känslor.......
samma sak gäller det för killar, de blir bländade av våra kvinnliga kroppar........... *suck*
men ..... ja måtte vara helt utfryst med mina tankar.....och tycke.........
men kan inte rå för att jag inte faller för utseenden........ jag söker det mjuka, rara, kloka...... mm

Några vackra dikter jag gillarSAKNAD!
Varje natt och dag finns du i mina tankar.
Varje sekund är en saknad efter dig.
Längtar så tills jag är i dina armar,
saknar det så.
Varje natt och dag finns du i mina tankar.
Längtan efter dina läppar mot mina.
Dina armar runt min midja,
saknar det så.
Varje sekund är en saknad efter dig.Vet du att du är söt när du ler?
Att jag smygtittar på dej när du inte ser?
Vet du att jag älskar att höra ditt skratt?
Att jag drömmer om dej varje natt?
Vet du hur ofta jag tänker på dej?
Att du med glädje fyllde hela mej?
Vet du hur söt du är när du är sur och tvär?
Att det är dig jag håller kär?
Vet du att jag tycker om ditt sätt att gå?
Att jag önskar att det föralltid kunde va vi två!
Vet du att jag tycker om dej?Ett litet hjärta står ensamt och gråter.
Sårat många gånger, men ändå det förlåter.
Sliter i det gör många, de bara tar och tar.
Ändå står alltid detta lilla hjärta ensamt kvar.
Lurat av många, de leker med det lätt.
Men aldrig att någon vill behålla det på något konstigt sätt.
Varför vara med i leken, när man inte reglerna kan?
Varför tro på den kärleken, som sägs vara sann?
Varför leka med andras hjärtan när man har varsitt?
Varför är detta lilla ensamma hjärta just mitt?


Har du inte märkt
att när jag sitter så nära,
stjäler jag ditt hjärta
bit för bit.
Långt om länge,
tystnar min dag
och du följer mig in i sömnen.
Där vi är tillåtna
kärlekens svindlande krafter.
I gryningen finner jag mig
liggande som en ängel.
Med din hand på mitt bröst...
till evigheten...


Jag såg i dina ögon hur
värmen strålade ut
jag såg i dina ögon att du
var mej kär
Dina ögon dom utstrålar
lycka och värme.
Jag känner hur pulsen
slår och hjärtat bankar
när våra blickar mötas
Dina blå ögon gnistrar
som blå Medelhavet
och när våra blickar
mötas slår min puls
och hjärtat bankar
Jag ser i dina ögon
att du är mej kär.Tala alltid om för mig att du älskar mig,
i ord, handling och gester.
Utgå inte ifrån att jag redan vet det.
Om jag verkar generad, fortsätt i alla fall.
Tala om för mig när du känner dig nere och missförstådd.
Jag blir starkare när jag vet att jag kan trösta,
men tala om, jag kan inte läsa dina tankar.
Visa andra att du uppskattar mig.
Om du öppet visar din kärlek, får det mig
att känna mig extra stolt och vacker.
Glöm inte bort det lilla tokiga,
du har inom dig.
Omtanke och kärlek i stora mått,
tillsammans med en gnutta galenskap,
gör att ett förhållande aldrig blir tråkigt!

Mina arbetskompisarNu är det andra året jag jobbar på Restaurang Cikada, som ligger anknytet med Hotell Cikada......... samma hus men ändå två helt olika företag.
Vi hade personalfest tidigare i år och jag har bara plockat ihop bilder på var och en o gjorde ett collage på oss............

men har inte gjort bilden större....... alla kanske inte vill visas upp på detta viset :)
jag med mina vänner......... Sofia & Anne

 
Sara, Sofia, Linda & jag........ personalfest & detta är lite partypics :)


Tung Piercing

ÄNTLIGEN har jag fått det jag länge läneeeeeeeeeeee velat ha :)

Först kyls tungan ner.......... med isbitar för att lite dämpa smärtan.... fast det känndes knappt.
Då när jag tog min näs piercing känndes det dock mera än detta.............

En nypa/tång fästes på tungan, eller önskat ställe. Tången fixeras o hålls fast............. en nål stick igenom och voila´ ......

 
OBS! detta är inte min ..... hade ingen som tog kort när gjorde min piercing.........

Men staven man får i munnen, är 18 mm lång och det känndes som om den upptog hela min mun........... Tungan min svällde upp en aning, rådet va att suga på en is bit och dricka mycket kalla drycker de första dagarna.............. helst ingen rökning heller, pga såret i tungan........ fick man röka mindre då, för helt utan kunde man juhe inte vara *fniss*

Den första dagen var nog "värst", man kunde inte dricka ordentligt........ en mjukglass i bägare tog mig över en timme att få i mig o det enda jag åt den första dagen, drack mest.......... smoothies och olika vitamin drycker......
andra dagen blev det halv ljumma soppor....... räksoppa med ädelost o en klick creme fraiche *mums*
soppor med större bitar fick jag mosa........ kände mig som en liten flicka *skrattar* ja kan väl inte förklara det på något annat sätt..... :)

under hela den första veckan, tappade jag  4kg........ som om jag behövde det? är tillräckligt klen.........
och inget tips för de som behöver gå ner i vikt.......... en tung piercing är som med tatueringar....... man bör tänka sig noga före man är helt bomb säker.........

Charlie


ChomperDetta är katten Chomper, min dotters katt :)


skriver mera...... snart

WolfgangDetta är katten Wolfgang.......... föddes hösten 1999, hans mamma lämnade honom och jag blev hans "mamma"
Wolfgang älskar att ligga på magen med sitt huvud under min haka, kryper gärna upp högt , men bara i min famn.Han verkar ha en släng av Norsk skogskatt, dock en vild sådan...... han har sånt sätt som en norsk skogskatt har.

Han är husets nästa "kung" , men än vågar han inte ta över revieret här hemma, så länge Amadeus lever
men han ger sig på de yngre katterna o där visar han vem som styr och ställer..... Wolfgang är en helt underbar katt, med en personlighet jag önskar att alla katter borde ha....... Han följer gärna med på promenad, även Wolfgang gillade att åka under barnvagnen, de är nog bara han o Amadeus som gillade det :)  de andra kunde dock komma lodandes efter när man var ute och gick .........

RSS 2.0