Black sweet nails

aahhhhhh äntligen svart akryl hemma..........     denna kombination med svart och guld är urläckert


Härliga naglarMörk glitter som skimmrar lite i blått,rött,grönt......... + en rand chok rosa , snett över nageln
Snyggt, enkelt och passande till alla tillfällen

vilken underbar unge


will you still love me tomorow


Craig David - Unbelievable


Sannas chokladkaka

Man behöver äta gott ibland för njutning är en vktigt del av matupplevelsen!

2 ägg
1 dl fruktsocker eller Mascobado råsocker
0,5 dl vetegroddar eller nymalda linfrön
1 dl dinkelmjöl (eller vetemjöl)
1 dl havremust
1 dl vatten
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 dl finhackad 70-85%-ig chokladkaka
50 g smör
0,5 dl hackade mandlar

Denna chokladkaka är bittersweet och du kan med fördel använda chokladkaka med 80-95 % kakao. Kakan blir knäckig i botten och mjuk ovanpå eftersom den görs i en stekpanna på spisen.
Sätt en stekpanna av gjutjärn (ca 20 cm botten) på platttan med lägsta värmen påslagen. Vispa äggen porösa med fruktsocker, häll i vetegroddar eller linfrön, mjölet varvat med vattnet. Smeten ska vara lite lösare än vanligt för chokladen ger volym. Vänd ner kakaon, hackade chokladen och bakpulvret.

Låt smöret sakta smälta i pannan och rör ner det sist. Nu är pannan smörad men lägg hackade mandlarna i botten så lossnar kakan lättare.

Häll ner smeten i stekpannan, lägg på ett tättslutande lock och låt stå i ca 25 min (det beror på plattans värme). Den ska vara synligt bakad i kanterna och fortfarande mjuk och lite kletig ovanpå. När den är färdig, lossa med en kniv längs kanten, lägg en tallrik ovanpå och vänd upp kakan på den. Dvs. botten med mandlarna kommer uppåt. Servera och njut. Den fungerar utmärkt som tårtbotten men vispgrädde.

Variera genom att göra Sannakakan med kardemumma där du byer ut kakaon och chokladen med 1 msk mald kardemumma.

Maten är vår bästa medicin

Egentligen är det ganska enkelt. Vi äter åtskilliga kilo mat per vecka och det är just där som vi ska hämta ny energi. Genom att göra medvetna val - redan nu - kan vi påverka vår egen hälsa.

Följande är hämtat ur ”Kokkonst för den självläkande människan”.

Vi vill att maten ska smaka gott och ge mättnad, men detta räcker inte om vi ska stärka hälsan och hålla oss friska. Vi måste äta både god och bra mat. Det innebär en kost som stärker immunförsvaret, kroppen och psyket.


Men det finns en annan, lättare väg att gå. Vi kan välja att hela tiden stärka det friska genom att äta en kost som främjar hälsa och skapar biobalans i kroppen. Det innebär att vi tillför de näringsämnen som kroppen behöver för alla sina biokemiska processer och för att självläkningen ska fungera. Om vi väljer denna väg slipper vi samtidigt den mat som leder till bio-obalanser, näringsbrister och en ohälsosam tarmflora. Jag har personlig erfarenhet av att följa båda vägarna, och min förhoppning är att många ska kunna få del av dessa kunskaper via den här boken.

Genom att äta en stärkande baskost kan man förebygga de allra flesta av det moderna samhällets sjukdomar. Det går även att undvika krämpor, huvudvärk och förkylningar. För en del ter sig säkert dessa påståenden som orimliga, men de förklaras steg för steg i bokens faktadel. Främst handlar det om att vi under evolutionens gång har utvecklats med en viss typ av föda som stämmer med våra gener. Det finns nämligen en ömsesidig påverkan mellan å ena sidan generna och å andra sidan livsstilen och miljön. I cellkärnan finns generna som kodar för proteiner som behövs i cellens olika processer. Men generna är mycket känsliga för cellens miljö, vilken i sin tur påverkas av maten vi äter. Alltså kan vi via maten påverka vilka gener som slås av och på, vilket också innebär att skräpmat aktiverar skräpgener.

Maten är egentligen vår medicin, men den kan vara en dålig eller en bra medicin. Vissa ämnen har en mer extrem inverkan, som till exempel socker och salt, medan andra är balanserande för kroppen eftersom de innehåller ett brett spektrum av näringsämnen. Grönsaker, bär och nötter är exempel på det senare. Allt vi äter påverkar immunsystemet, nervsystemet och hormonerna - vilket givetvis medför att även tankeförmågan och känslorna influeras. Därför bör man betrakta all mat som en potentiell drog som kan påverka kroppen och psyket. En mat som ger fullgod och väl avvägd näring är en förutsättning för att vi ska kunna tänka, koncentrera oss och lära nya saker. Men det är också nödvändigt för att vi ska kunna fungera känslomässigt.

Maten påverkar oss således även på en själslig nivå och många av våra matritualer har i själva verket en andlig dimension. Julbordets levande ljus, färger, dofter, överflöd, dukning och de symboliska änglarna och tomtarna - allt skapar stämning och sinnliga upplevelser. I den kristna nattvarden symboliserar brödet och vinet Jesu kropp. Den ursprungliga ceremonin utfördes av Jesus själv under den sista måltiden på Oljeberget. Han likställde brödet med sin kropp och vinet med sitt blod och bad lärjungarna att fortsätta denna tradition. Det kan tolkas som att maten vi äter blir vår kropp och vårt blod. På ett djupare plan blir då maten identisk med oss själva.

Detta har vi helt tappat bort i det moderna samhället. Under efterkrigsperioden har maten förvandlats till en produkt. Det är något tekniskt som förpackas, hanteras och konsumeras. Tillgänglighet, hanterlighet och hållbarhet på hyllan har varit viktigare än hur bra maten är för oss konsumenter. Det ska vara effektivt och billigt. Har franska äpplen ett lägre pris köper affären in dem i stället för lokala svenska äpplen. Den som gör den läckraste produkten drar det längsta strået och innehållet av näring har kommit i skymundan. Frukt, bär och grönsaker odlas med konstgödning och mognar med hormoner. Hur bra är allt detta för oss människor? Hur påverkas vi egentligen kroppsligen och själsligen av denna nya "industriella" föda?

Vi har nu sakta men säkert kommit till en brytningspunkt när allt fler börjat inse kostens fundamentala betydelse för hälsan. Det är näring som bygger upp en kropp, och näringsobalanser åtgärdas inte med moderna läkemedel. Däremot är det läkande för kropp och själ att äta en kost som stämmer med ens biologiska förutsättningar.

Rekommenderar denna bok


Månpocket har precis släppt Sanna Ehdins senaste bok, Finn din inre styrka! som vidare på succén "Sluta kämpa – börja leva"! Här får du inspirerande konkreta råd för det nya livet.

Vill du känna dig tillfreds och uppleva lycka och välmående på insidan? Det handlar om att skapa liv och hälsa i balans genom att utgå från sig själv, möta sig själv och de utmaningar man ställs inför.

Handgripligt och praktiskt, med många exempel, beskriver Sanna Ehdin hur du hittar din inre styrka – det är lättare än du tror. Det behövs mer än någonsin i den omvälvande tid vi lever i nu. Boken är helt uppdaterad med den senaste utvecklingen i samhället, finanskrisen och den nye presidenten Barack Obama – mannen som ger många hopp om en bättre värld!

Låt dig bli inspirerad att ge dig själv ditt bästa liv!


Nicco bilder....

Min lilla dunboll han växer och växer...........  förra veckan på torsdag va det dax att gå till veterinären , parvo och kennelhosta sprutor, ordnade pass och chip kort ........  Nicco märkte inte ens nålsticken ( he he kan bero på att han fick lite godis undertiden o allti gick fort) ....han växer oxh växer........ kaxig än, men inte lika kaxig som förut........

 
 

   Hans "knorr" på svansen - visst e den sööööööttttttttt     


Feér finns

I belive -  Tingeling skulle dö om man skulle tvivla ....... :) nu är det bara en sagofigur......... meh jag tror på feér

och titta på detta skelett......inte kan man fejka skelett

Gissa vem ?


How to lose a guy in 10 daysDenna film är först grym, när hon flörtar in sig och hon blir stört förälskad i killen


Pinsam situation


är en "härm apa"

Behöver du en mascara ? Varför behöver du den ?

Vad med i min utlottning

Du vinner en :
Lovley Cils Mascara-En ny formula, mascaran som skapar illusionen av lösögonfransar. Mascaran är mycket fibersnål (klumpfri) Med den smidiga borsten får du fransarna du alltid har drömt om.Härliga pastell färgade naglar


the best


Behöver modeller

Jag skulle behöva några modeller ....... min alles i allo kund ...... är med räknad - men finns det någon annan som är intresserad ?

skicka mig ett mail ........ så får du veta mera om när,var och hur .......... och först i kvarn ..... gäller :)

bus ute

När Nicco o jag va ute för att busa av "oss" lite.......... hittade vi spår i snön.......Kan du gissa vad som gjort dessa fina spår ???????


busiga barn

Barnen har varit sjuka.......... nästan 40 graders feber ...... och alla blir mer eller mindre trötta o slöa när man legat sjuk.....och när man skulle förska ta lite bilder på dem ...såååååååååååååååååå........ lägger de fram sina grimaser
efter lite toblerona gick sockrets energier åt att spexa framför kameran ...... hi hi     


fina ord


tattoooowhich one will be my new tatoo?

dream can be true


glittrande naglar

wooowwwww - fick göra något lite annorlundare.........  vi satte stickers under akrylen - snyggt
Nu skimmrar hon vackert om naglarna........ "igen"Transparenta naglar

De här naglarna ......*bling bling nails*     sa min kund......... I loveeeeeeee itttttttttttttt.......
Intressant att göra dessa med vanliga transparenta tippar och lite guld hologram......... enkelt men ändå stiligt


Jungfru år 2009

 

  • Element: Jord Planet: Merkurius
  • Kvalitet: Föränderlig
  • Polaritet: Negativ
  • Kristall: Onyx
  • Turdag: Onsdag
  • Tursiffror: 5 & 3
  • Färg: Marinlå
  • Metall: Nickel
  • Motto: "Jag granskar"

annorlunda naglarHittade en bild på nätet på dessa märkbara naglar
Snygga ?????????????

njaeeeeeee........... joooooooooo men FÖR långa

lite katterHär kommer lilla Ludde ho hoooo jaa jaaaaaa..... Dianas lilla katt "Chomper" gillar detta...
vår pensionerad 21 åriga katt - gillar oxå samma låda....... fast bara om den står på golvet........
...... Charlie.......ger en sällskap när man knattrar på knapparna här......         

Vad vore livet utan katter ????????       hmmmmm jag skulle aldrig kunna leva utan katt/katter

come take me higher


Michael - I do hope this is ok to show youre video and a picture on my swedishblogg .....

But I LOVE this song..........

Jaaaa  jag finns på en annan blogg........ där han o jag e vänner :) *jaaa skryter liteeeee*

Anyone anymore


dont´ YOU see me ?


my odysee

den här sortens musik ........ whaaauuuuuuuuu....... har haft denna edast som musikfil (haft den i en par år) och hittade den nu för en studn sedan.....och bara måsteeeeeeeeeeeeeee sätta hit den

skruva upp volymen ......... och bara sjunk med i låten ........


Rosa naglar

2009 01 11   Här balndade vi ihop en egen färg, annorlunda och spännande , med glittrigt rosa, chock rosa..... *wouhhhw*  läckert........ sedan lade vi in tre små stärnor..... gulligt läckra...... vill ossååååååå haaaaaaaaa   :)

Fattar inte vad det e för fel på kamerna .......i mobilen.. suddiga bilder :(

YoursHärliga Finska pojkar........ och sååååååååååå underbar låt........  mahhhhhaaauuuuuuuu

heart of stone


Save mekrävs hög volym......... me like.............. kan inte sluta lyssna på denna låt........ *suck* mestadels fastnar låtarnas text....... o denna säger mig massor........ meh .... vad ?

musik tokig ?????? OOOOOHHHHHHH neeeeeejjjjjjjjjjj långt ifrån......... älskar musik o har en bred sort av vad jag gillar

By your side


Lila/rosa glittriga naglar2009-01-09    Så härlig ros/lila glittrig akryl.......... stilfult och glittrigt på ett mjukt sätt

an angel


memories of us


babyblå nails

Samma babyblå akryl som sist men med små "duttar" av babyblå glitter, som tyvärr ej framkommer på bilden , synd för de är snygga ......

sååå härlig låt.....


öppna ögon

 

Mina ögon är öppna men ändå ser jag inget ........ men varför tänker man bara ? varför inte bara agera och följa sitt hjärta... *suckar djupt*     bloggsnack ...och sen detta typ dagbok på nätet ? njaeeeeee så mycket vill jag inte dela med mig......

äntligen normala dagar

Jul lovet är kul .... men det är både jul, nyår och tretton dagen , när alla är hemma och skenar runt ens fötter, rastlösa......även om tomten kom med många nya fina saker........ :)    

själv e jag bara glad ölver att denna ledighet är slut och att man kommer in i vanliga banor..... har dock inget emot att ha barnen hemma........ tvärtom...... de är de som blir retliga av sig........ *L*

sitter här och tittar ut genom fönstret, det har börjat blåsa och snön yr....... maaaawwww vad mysigt sneglar på den öppna spisen ...... ska jag eller inte.....tända en brasa ?????  hmmmmm kanske lilla Nicco o jag skulle mysa framför brasan, men misstänker att Nicco hellre kryper ihop under vardgas rums bordet........       

slänger ut ett får skinn........ fixar kaffe och rostade mackor..... någon som vill komma o dela mys pys ?????   hi hi

sitter samtidigt och tittar på massage bänkar....... nääää nu inte fula tankar..... kan juh vara normal oxå *L*, men skulle behöva en ihopvikbar massage bänk....... lätt att ta med....... vill börja med ansiktsmassagen på allvar.........
Marina står först på listan.....

Årets första naglar

Såååååå härliga , med silver vitt och stjärnor..... helt gudomligt vackra ,må jag säga   :)   Kunden kom med inställning med att få "något" svart.... men tyvärr hade jag slut på den svarta akrylen ....... och då blev detta valet...... fast gjorde 3 olika test tippar...... med dessa härliga stjärnorBörjar året 2009
 Vi ska inte .... varken manliga eller kvinnliga...... kön, dra ur energierna från våra motsatta kön , utan vi skall bejakar våra partner och stå till tjänster på både gott & ont, de dåla energierna sopar vi under mattan & försöker se det positiva i det hela.
Går det ?
Absolut..... det finns alltid en positiv sida av det hela - bara att lära sig se den

Önskar alla mina blogg läsare,mina vänner, mina syskon, föräldrar mfl  ett lärorikt och uppfyllelserikt år 2009

RSS 2.0