Manlig/kvinnlig Svartsjuka


lite svartsjuka är gulligt, tycker jag....... för även om detta nu låter lite knasigt......... men mannen ska nog vara lite svartsjuk....... det är bara ett gott tecken på att man är älskad


Svartsjuka kan beskrivas som en spontan känsla som är svår att övervinna, inte ens med förnuft. I första hand har den sin grund i en personlig osäkerhet och en dålig självtillit.
Men svartsjukan kan ha många orsaker och samband.
En svartsjuk människa saknar förtroende, betvivlar den andres trohet och är rädd att mista den hon/han älskar.
Den svartsjuke känner sig ofta värdelös och tar på sig skulden när han/hon blivit sviken för en annan.
Mäns svartsjuka, och beteenden hos män som hindrar kvinnor att ha kontakter med andra män, är alltså ett beteende för att säkerställa att mannen verkligen är pappa till sina barn och därmed för sina gener vidare.
De män som inte är svartsjuka, kanske inte lyckas föra sina egna gener vidare.

Förtroende är grundpelaren och det allra viktigaste i ett förhållande. Den som har förtroende, tvivlar inte.
Ett förtroende kan byggas upp genom samtal. Om du upplever svartsjuka själv kan det vara din räddning att försöka tala om det som ditt problem.
Det troligaste är att din partner kan förstå dessa känslor hos dig och känna igen dem hos sig själv. Man bör inte sätta detta uppbyggda förtroende på spel genom att t.ex. göra den andra partnern svartsjuk med avsikt, för att sedan kunna lägga beslag på honom/henne ännu mer.
Om ni inte kan tala om problemet kommer du förmodligen att försöka kontrollera och dominera din partner och därmed förstöra hans eller hennes möjligheter att respektera och älska dig. Kärleken och vänskapen blir då en maktrelation.
Du blir sannolikt antingen övergiven eller får leva med en underkuvad slav såvida inte din partner har en ovanlig styrka och generositet.

När flickvännen inte längre är intresserad av att ha sex med dig kan det naturligtvis bero på att hon är överarbetad, men varningsklockan säger ändå att något kan vara fel i er relationen, prata mera med varandra......

5 tecken på sjuklig svartsjuka
Din partner ifrågasätter ständigt var du har varit när du kommer hem en timme för sent.
När du är på jobbet ringer han eller hon dit för att kontrollera att du verkligen är på plats.
Du upptäcker att din partner läser din almanacka och letar igenom dina personliga saker.
Din partner vill veta allt om dina tidigare sexuella relationer. Så fort ni möter någon av motsatt kön på stan bombarderas du av frågor om ni har haft sex.
Din partner tillåter inte dig att träffa dina vänner ensam, och du får inte ha kontakt med någon som din partner inte känner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0