Energibrist

Kroppens naturliga tillstånd är att vara frisk - och ändå blir allt fler sjuka och mår dåligt i vårt moderna samhälle. Vi har många fler sjukomar idag än efter andra världskrigets början trots att vi har den mest utvecklade och sofistikerade sjukvården och mängder av nya mediciner. Vad beror detta på?

En viktig orsak är att vi har en "individuell energikris". För att självläkningen ska fungera behöver kroppen energi, annars orkar vi inte hålla oss friska. Den moderna kosten ger tyvärr för lite näring per kalori, vilket gör att vi håller på att bli överviktiga och undernärda samtidigt. I dag får vi hela 65 procent av vår energi från snabba kolhydrater eller  tomma energier som finns i socker, vitt vetemjöl och mättade fetter. Dessutom innehåller maten mindre näring nuförtiden .

Magen är vårt kraftcentrum där vi hämtar energi. Om maten innehåller för lite näring och fibrer samt för mycket snabba kolhydrater blir tarmfloran osund och näringsupptaget dåligt. Tillsammans med ett stressigt och stilla sittande liv tär detta på energiresurserna och rubbar vår biobalans. Det leder till att inte bara immunförsvaret utan hela kroppens avgiftningssystem försvagas. Därmed "angrips" kroppen inifrån, belastas och bryts ner i förtid. Symtomen visar sig förr eller senare i olika sjukdomar.

Under en lång tid har samhället fokuserat resurserna på sjukdomar och sjukvård. Varför kan vi inte i stället se till det friska, till den naturliga läkande kraft som finns inom oss och hur vi själva kan stärka den? Att förebygga genom att stärka det friska.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0